dimarts, 24 de març de 2020

RECURSOS EDUCACIÓ INFANTIL

Bon dia famílies! 
també us faig un recull d'activitats de matemàtiques que podeu fer fàcilment a casa i amb les que necessitareu poc material. A partir d'aquí us podeu inspirar i anar provant diferents activitats amb els vostres fills i filles! 

FIGURES GEOMÈTRIQUES:  per treballar les figures geomètriques de l'entorn dels nens i nenes podeu posar bosses/capses/safates (el que tingueu a casa) amb el dibuix d'una figura: un quadrat, un triangle, una rodona i un rectangle per exemple. Els nens i nenes han de buscar materials per casa que siguin d'aquestes formes i posar-los a la bossa/capsa/safata corresponent. 
En acabat podeu parlar de les característiques de cada figura. Deixeu que siguin ells els que expliquin com ho veuen. 


NUMERACIÓ: per treballar el concepte de quantitat podeu fer diferents activitats, anem a veure-les: 
En una capseta/bossetes/pots de iogurt/gots/motlles de magdalena... els hi demaneu que hi fiquin un nombre determinat d'objectes (com ara boletes de plastilina, macarrons, cigrons...). Els de P3 pot ser tot oral i no cal que vegin el número escrit, arribant fins al 10. Pel de P4 i P5 ho podeu fer escrivint el número i que ells el reconeguin. Aquí teniu un exemple: 


Una altra manera de treballar-ho és amb pinces d'estendre. Els podeu escriure en un full un número i ells han de ficar-hi el número de pinces d'estendre que hi ha escrit. Ho podeu escriure en tires de cartró, als marges d'un full en blanc, fent rodonetes amb els números... Pels de P4 i P5 si veieu que els resulta fàcil, els podeu demanar que sumin dues quantitats de pinces. A l'exemple de sota ho veureu més fàcil: Aprofitant les pinces d'estendre, si en teniu de diferents colors els podeu demanar diferents maneres d'arribar a un número. Per exemple, de quantes maneres diferents podem fer el 6.(Si no teniu pinces d'estendre això ho podeu fer amb dos tipus de pasta, amb pasta i gra, amb clips, amb forquilles i culleres...).
Amb les pinces d'estendre i cartonets o fulls blancs podeu seguir treballant la numeració. A cada cartronet hi dibuixeu puntets, i a sota hi escriviu tres o quatre números. El nen o nena haurà de ficar la pinça a sobre el número de boletes que hi ha dibuixades. 


Una altra manera per a treballar el concepte de quantitat i no necessitareu gaire material és la següent: els demaneu que enganxin un nombre determinat de gomets a uns ous de Pasqua o posar tasques a marietes (en aquí podeu fer volar la imaginació). Si ja reconeixen el nombre escrit, els podeu escriure el nombre i que ells posin el nombre de gomets que se'ls demana. 


Les cartes també són una bona opció. Podeu agafar el joc de l'Uno o qualsevol que tingueu a casa en què hi hagi números. 
Primer de tot els hi podeu posar 4 cartes girades cap per avall. A mesura que en van destapant hi fiquen a sobre el nombre d'objectes que diu la carta. 
Si veieu que els és fàcil, els podeu demanar que sumin dues cartes (amb material a sobre). Poden contar-ho amb els dits, però aleshores les cartes no poden ser més altes a 5. 
Ara que ja ha arribat la primavera, podem fer floretes amb papers de colors. Caldrà que retallem pètals, els centres i les tiges. Els podem demanar que facin floretes d'un nombre determinat de pètals. Si volen poden escriure el nombre de pètals al centre de cada flor. 


Per tal de reconèixer els nombres els podeu escriure en un paper i en gomets els torneu a escriure. Caldrà que enganxin el gomet a sobre del mateix número. Si no teniu gomets, podeu escriure els nombres en paperets i doblar-los pel mig. Quan en treguin un, hauran de pintar-lo. 


SERIACIONS:
Amb forquilles i culleres podeu dibuixar un patró que han de copiar. Sinó també ho podeu fer amb colors, diferents tipus de pasta... 


També els podeu plantejar que continuïn una sèrie que vosaltres heu començat amb gomets, boletes de plastelina, diferents tipus de pasta, gra... 


I de moment fins aquí. Si en proveu alguna i ho voleu compartir estarem encantats de veure-ho! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada