divendres, 20 de març del 2020

CONFINAMENT INFANTIL



Bon dia famílies, 
Aquests dies de confinament segur que heu vist moltes propostes per les xarxes i per internet per fer amb els més petits a casa, tot i així des de l'escola us deixem alguna recomanació.

Cada matí a l'escola mirem qui ha vingui i qui no. És una activitat que els agrada molt i comencen a llegir els noms dels companys i companyes de la classe. Podrieu escriure els noms dels nois i noies de l'escola en un paper (en majúscules) i fer que us els llegeixin. A vegades els demano que busquin noms concrets i d'altres els hi dic que triin un nom i que el llegeixin, el que ells vulguin. 
En aquesta estona també mirem el calendari, mirem quin dia va ser ahir i a veure si sabem el nom del dia d'avui. A vegades ens ajudem cantant aquesta cançó: 



Si teniu calendari a casa podeu mirar-lo i fer una creueta al dia que som o bé dibuixar el temps que fa avui. A l'escola ho dibuixem, però és el calendari de casa, així que feu el que us vagi millor. 

Tot seguit llegim i expliquem contes, per això creiem que estaria bé destinar una estoneta al dia a fer això. Si és un conte nou sempre els podeu preguntar abans què creieu que passarà, com creieu que es titula veient la portada, qui creieu que són els personatges del conte i què els hi passa... si ja l'heu explicat abans també els podeu demanar què recorden del conte. 
Podeu fixar-vos també amb aspectes lingüístics del conte: quines lletres reconeixen el títol o de l'autor/a. 
Una manera d'acabar la lectura seria demanar-los què han entés o que imaginin un final diferent del conte, un que a ells/es els agradaria. 
És una bona manera de treballar la imaginació, les hipòtesis, la memòria i la llengua oral.  

Podeu fer alguna activitat com fem el faristol a l'escola. En una llibreta o fulls en blanc es pot anar fent un diari de les activitats que feu aquests dies. En allà hi poden dibuixar, representar, enganxar algun dibuix d'una revista o diriari... i estaria bé fer-los escriure alguna coseta del que han dibuixat. Potser els més petits necessiten un model (que ho copieu a part i ells ho transcriguin) o que els hi escriviu fluixet i ells ho ressegueixin. Els més grans potser necessiten ajuda a l'hora de saber quina lletra cal escriure perquè a vegades se'n deixen alguna (és un procés natural de l'escriptura). SI el més gran s'atreveix pot escriure algun conte també! 

A vegades a l'escola juguem a fer d'investigadors/es. Ho podeu fer a casa també i és una activitat molt divertida. Hi ha cops que els amago lletres escrites en un paper per la classe i han de buscar-les: anem a buscar la A, a veure qui en troba més o cadascú n'ha de trobar una. Altres vegades ho fem amb números o formes geomètriques. Pels més petits amb l'1, el 2 i el 3 n'hi ha prou, mentre que amb els altres podeu fer-los fins al 9. Si els és fàcil podeu demanar-los que busquin dos números i els sumin (sempre i quan no siguin molt alts perquè sinó els hi faltaran dits). 

Seria interessant fer seriacions. És una activitat tranquil·la i de concentració. Podeu fer-les amb gomets si en teniu, botons, diferents tipus de pasta, boletes de plastelina, colors,... el que tingueu a mà. Pels més petits potser amb dos elements diferents n'hi ha prou, mentre que els altres dos més grans els hi podeu complicar! Us deixo un exemple aquí: 

Resultat d'imatges per a "seriacions amb pasta"


Una activitat que podeu fer en família i que segur que els encantarà serà jugar a jocs de taula. L'oca els agrada MOLT i així aprenen a contar els puntets del dau i a contar-los amb la peça. A vegades cal ajudar-los a contar perquè s'envalen i no s'hi fixen massa. Si veieu que els és fàcil, proveu-ho amb dos daus i que sumin els puntents, a veure com els hi va! Sinó també poden fer puzzles si en teniu. 

Seria molt interessant poder fer alguna experimentació a casa, sé que és més complicat perquè necessiteu el material, però els podeu deixar diferents materials per fer transvessaments amb aigua mentre es banyen, com ara gots de plàstic, taps, alguna ampolla... 

A casa també poden col·laborar parant taula, cuinant amb vosaltres i tot allò que us vingui al cap que segur que teniu mil idees!

Tot el que aneu fent, ja siguin dibuixos amb diferents tècniques, el diari... ho podeu anar guarnat i ho podem compartir amb els companys i companyes quan tornem a l'escola. 

Recordeu! és molt important que a l'edat enq uè es troben els vostres fills i filles es moguin, ballin, saltin, es disfressin... per això us recomano el Just Dance que els encanta i si voleu estones més relaxades podeu fer yoga amb YOGIC, si aneu al seu canal de Youtube tenen molts vídeos penjats: 




Bon confinaments! ens veiem a la tornada! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada